Geschiedenis

Zanggroep Flexibel is opgericht op 28 januari 1997. Ontstaan uit een andere groep die eens iets nieuws wilden. Wij zijn begonnen met circa vijftien leden. Al snel hadden wij een locatie om te repeteren bij café Werfzicht te Farmsum. Daarvoor nog altijd onze dank aan familie vd Rijst. Alle leden hebben toen een renteloos voorschot gegeven voor de benodigde apparatuur en met behulp van wat sponsoren konden wij optreden. Halverwege 1997 hadden wij ons eerste optreden. Nu repeteren wij in  café Pijpplein te Farmsum waar Michaela en Wijka ons elke woensdagavond gastvrij ontvangen.

foto_1

Het succes van Zanggroep Flexibel is onder andere te danken aan de sound van de jaren zestig, zeventig en tachtig. Door de groep is kleding aangeschaft die de sfeer weergeeft uit die jaren.

foto_2

Door Radio Noord en diverse andere optredens in de regio, kreeg de groep steeds meer bekendheid. In 2002 vierde Flexibel haar eerste lustrum. Dit werd gevierd in de Molenberg, er waren diverse artiesten aanwezig. De opkomst was overweldigend! Iedere artiest trad pro deo op. De opbrengst van die avond werd geschonken aan de kinderafdeling van het Delfzicht ziekenhuis. Ons 12,5 jarig bestaan vierden wij in Grand Café ’t Lokaal in Delfzijl met een buitenoptreden.

foto_4

In de loop der jaren vonden er wisselingen plaats van leden/muzikanten: zie de bijgevoegde foto’s.

foto_001

 

Reacties

Nog geen reacties geplaatst!

Roepnaam:
E-mail:
Homepage:
Reactie:
 Reactie insturen 

*